SEMESTA Merangkul 4 Emas dan 3 Perak di International Engineering Invention & Innovation Exibition (i-ENVEX 2016)

Pada 8-10 April 2016 SM Sains Tengku Abdullah telah menyertai pertandingan Internasional Engineering Invention & Innovation Exhibition (i-ENVEX 2016) bertempat di Universiti Malaysia Perlis, Kampus Pauh Putra

Seramai 21 pelajar terlibat dan bilangan projek yang dihantar dan dibentang sebanyak 7 . Daripad 7 projek ini 4 mendapat emas dan 3 perak. Antara projek yang dipertandingkan ialah MiMP Detector (Emas), Bio-Organic Fertilizer Phase 2 : Foliar Spray (Emas), Producing Bioethanol from Oil Palm leaves by Using Cellulase from Bacteria (emas), Hydro-Pot (emas), Braille Color Coding (perak), Bioartificial filter (perak) dan CCP Technique (perak)

Disediakan Oleh:

Mohammad Ashraaf Raiez Bin Mohmmad Ridzuan

Guru Penasihat Kelab Rekacipta dan Inovasi SEMESTA.

This entry was posted in Kelab & Persatuan. Bookmark the permalink.